Известие

Collapse
No announcement yet.

едно предизвикателство за моето Romeo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: едно предизвикателство за моето Romeo

Първоначално публикувано от Cvetelin
    Първоначално публикувано от Romeo
    по4ти 4000км Sofia - Valencia
    около 3000 км са от софия ... имаме няколко одбивки от маршрута за тва са 4000 както и да е маршрута е ясен София Игуменица Бари Рим Флоренция Генуа и ревиерата та до Espana

4000 са долу до Малага
    conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
      Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
      Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ
      sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

Първоначално публикувано от clockmaster
        ... а някои да има идея за ферибот през Кипар за Италия цени и дали има такьв пьт вьобще
        Не че съм специалист, ама това ми звучи като да тръгнеш от София за Петрич през Варна...
        Знам, че има ферибот от Гърция(Игуменица) до Италия(Бриндизи) и мой познат италианец го предпочита за идване до БГ

Според мен е най- добре така или слизаш на бари и от там газ през цяла италия поне на хубави пътища да се накараш. Но и през сърбия нямя проблем аз последно от там минавах и ако внимаваш с пътната полиция няма проблем. През Румъния пътищата са ужасни само ще се изнервиш и потрошиш колата което не ти пожелавам. Инак от където и да решиш лек път и поздрави на испанките!
        Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
        FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
        sigpic

Comment

Ако мине през Румъния, ще му се иска да се върне обратно - 300 км 12 часа!.В Сърбия е спокойно, почти няма полиция - 1-2 места.На путарината се плаща съвсем нормално със евро, както и по безиностанцийте и магазините.Успех.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Момци, темата е стара, но все пак и аз да споделя.
            В Румъния е малък ад. Ако ще се минава оттам, най-добре през Русе - Букурещ - Дева - Арад - Мако. Тесен път, изпреварвания, завои, няма маркировка и светлоотразители, задръствания и тн... ~700км е от Русе до Зегед, Унгария по този маршрут. Взех го за ~11 часа с мръсна газ с БМВ 316 компакт като по завоите един местен бус Спринтер ме направи луд, щото задницата ми бягаше настрани и с тези 16 цолови валяци трябваше да връщам две предавки надолу, за да откине въпросното БМВ. Както и да е, сега ми е забавно като пиша, но тогава си скъсах нервите.
            Втори вариант. Видин - Калафат - Търно Северин - Тимишоара - Арад... На отиване минахме по този път, плътно до границата. Една спукана гума и криви джанти, този път колата е Тигра с нископрофилни гуми 195/40/15. Ходова част, окачване, всичко започна да понатропва. Само дупки и неравности, а по едно време имаше и чакъл... АД! Цивилизацията започва от Тимишоара. От Калафат до Унгария е грубо 450км, изминахме ги за ~10 часа без да спираме.
            Ако сега трябва да минавам оттам с моята кола, ще си нося няколко картера и комплект гуми и джанти. Но си е приключение де, не съжалявам.
            sigpicex
            147Q2
            300bhp/606nm
            Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Пътищата през Сърбия не са лоши а рушветът е легализиран само внимаваи със скоростите абе да ти кажа и след воините са добре!
              Privilegiqta da si pruv rajda zaduljenieto da vodi6!

Comment

аве тая тема е от началото на март...
                той човека сигурно вече ша са връща ...
                ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Всички са за Румъния, но се подготви добре с маршрута. Ако можеш вземи GPS, че в Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.

Относно пътя те съветвам да обърнеш особено внимание на гумите си ако са износени и стари. Ако караш с по-високи и тесни гуми и ако сте с повечко багаж има вероятност в тези жеги да деформираш гумите като карате. Внимавайте много и се пазете! Брат ми направи баси пътешествието до Севилия с една керлива Corsa през най-големите жеги и смени чифт гуми дотам... Много е горещо!!! Приятно пътуване и дано всичко мине нормално!

Comment

Първоначално публикувано от Sraaaaa
                    Всички са за Румъния
                    Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.
                    Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dermeister
                      Всички са за Румъния
                      Румъния е пълен ад и се пътува много, понеже пътя е кофти и е много гъсто населена.
                      Та що всички са за Румъния? И аз знам, че от там е супер тегаво. Много бавно се пътува, много лошо пътища и т.н. Сърбите може и да те поебават, но все пак от там са ми казвали, че е много по-добре.
                      Румъния е в ЕС и не ти е необходимо примерно да имаш задграничен паспорт за да преминеш.
                      А иначе прехода между Русе и Мако( Унгария )който е около 700 км е здраво калявне на нервите и шофьорските умения. Аз лично съм имал щастието да мина тези 700 км за по малко от 8 часа. Нормално нещата се случват за 11-12 часа.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
                        А 8 часа е доста добро постижение. Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.
                        sigpicex
                        147Q2
                        300bhp/606nm
                        Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
                          Не знам, но според мен паспорт си трябва. На границите нашите ги гледаха, а после и катаджии ни спираха.
                          А 8 часа е доста добро постижение. Предполагам си се разминал с по-малко трафик и си пътувал през деня, защото нощем е доста рисковано, ако не хванеш някой да ти показва пътя.
                          Паспорт поне на мен никога не са ми искали откакто сме в ЕС.
                          Иначе осемте часа ги направих през ноща.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Working...
                          X